Dneska ráno mi od mého kamaráda přišel odkaz na toto supr video. Moc se mi to líbilo, a tak se chci s vámi podělit o zkušenosti s těmito modlitbami.


 

  Já jsem měla to štěstí, že v roce 2009, jsem stála na počátku modliteb v Třebíči. Vlastně jsem zezačátku ani nevěděla, do čeho jdu. Přidala jsem se k partě lidí, kteří se nadchli pro tento nápad. A tak vznikl tým 24/7. Kamarády oslovila knížka: "Krvavý mesiac nad obzorom". Je to kniha, která popisuje založení Modliteb 24/7. 24 hodin, 7 dní v týdnu. O tom, jaké úžasné zázraky se díky tomu děly. "Ako môžu nájsť Boha motorkári, punkeri, gothici a iní nekonformní " ;-) Zajimavé je že autor se inspiroval jednou vesničkou Herrnhut, česky Ochranov, v Německu, kterou v 18. století založili pronásledovaní členové Jednoty bratrské z Moravy. A modlili se tam nepřetržitě sto let.

  A taky nás oslovila místa, kde už Modlitby probíhaly. Hodně nám dal i slovenský hudební Campfest, kde byl také stan s modlitbami. A tato Vizía.

  Ale já si to stejně pořád dost dobře nedokázala představit. Nachystali jsme plni nadšení a očekávání místnost, a pak na internet vyvěsili tabulku, a zvali a čekali.. Zpočátku jsme museli prázdná místa vyplňovat sami, ale pak se lidé začli psát, a psát, mladí, staří, nejmenší, celé rodiny, snoubenci ... Bylo to krásné. Že se takto dokážeme spojit v modlitbě..

  Na začátku a na konci běhu jsme měli společné otevřené chvály... Proběhlo několik dalších běhů, bylo veliké nadšení, touha po modlitbě, dokonce jsme i několikrát museli prodlužovat.. Dvakrát myslím i o celý týden. Modlili jsme se za biřmovance... Jednou bylo téma Boj o město, podruhé prosby o Ducha svatého, Matrix, Boží armáda... Také se nám podařilo nachystat modlitby na přelomu roku.

  Bylo to úžasné. Teď proběhl další, už jedenáctý běh modliteb, tentokrát, poprvé jsme to nechystali my, ale pozvali jsme jiné přátele.

  Je to krásné, a je za co Bohu děkovat. Je to místo, kde se člověk zastaví, a má čas a prostor s Bohem mluvit. Nejlepší jsou pozdní hodiny, když už je venku tma, a člověk klečící a prosící sám před křížem za svitu plamene svíčky..

 Úžasné je, že když odchází jeden modlitebník, hned ho druhý střídá.. A člověk ví, že se tam neustále někdo modlí. A když ne v Třebíči, tak někde jinde ve světě - v místnosti byl vždy i vytisknutý papír s probíhajícími modlitbami po celém světě.. Taky bývá v místnosti velký papír na stěně - a tam lidé píší vzkazy, modlitby, mapa města... a člověk to čte, a připojuje se... ke chválám prosbám.

 Měla jsem to velké štěstí, stát při těchto začátkách..

 Získala jsem výborné kamarády... vydrželo nám společenství, které při tom vzniklo, každý pátek máme společné chvály.

  Měli jsme možnost se podívat i do jiných místností, v Českém Těšíně, v Olomouci, v České Třebové a v Havlíčkově Brodě.. všude to lidé pojali trošku jinak, ale všude byl... Boží Duch ;)

  Moc ráda vzpomínám na naše chvály na střeše, poutě, brainstormingy, na uklízení a vysávání za pět minut začátek dalšího běhu:) na podporu našeho pana faráře.., na naše počáteční nadšení, a úžas, na nevyspané noci, na podporu v modlitbě.

 Myslím, že už je i vidět ovoce těchto modliteb... ;)

Díky Pane za tuto možnost... a díky všem, co třeba chystáte modlitby 24-7 někde jinde ;)

 

... a tady je krátká reportáž mého kamaráda z jednoho takového běhu ;)

...První sluneční paprsky začínají dopadat na zem. Je zářijové ráno. V malé místnosti kdesi uprostřed města,
které se postupně zaplavuje světlem, kdosi klečí a vroucně hovoří k Bohu. Jeho modlitbu přerušuje hlas zvonku.
  Modlitebník chvatně dokončí svoji modlitbu, tiskne v rukou klíče a spěchá do spodního patra budovy.
Odmyká dveře a vítá člověka, který mu připadá jaksi povědomý. Vymění si pozdravy, pak ještě předání klíčů
 a nově příchozí vystupuje rychlým krokem do místnosti...
 Lidé spěchají do práce, ranní špička vrcholí, ale v malé místnosti je zvláštní pokoj...
 Během dopoledne se ještě klíče několikrát předávají z ruky do ruky.
 Hodiny věže kostela sv. Martina odbíjí poledne, když další strážce vystupuje po schodech do patra budovy,
veden žlutými směrovkami s nápisem 24-7. Rozvazuje si boty a tiskne kliku dveří s očekáváním a otazníkem ve své mysli...

...:-)

 

IZ 62.6  Na tvých hradbách, Jeruzaléme, jsem ustanovil strážce; po celý den a po celou noc ať nikdy nejsou zticha. Vy, kteří připomínáte Hospodina, nedopřávejte si klidu!

 

http://www.modlitby24-7.cz/

http://www.24-7prayer.com/

Výše jsou uvedené odkazy jsou odkazy na české a mezinárodní stránky Modliteb 24/7.